dimarts, 12 de juny de 2012

el naixement d'una orca

Com molts sabreu i inevitablement haureu notat, ja fa un temps que vaig ben carregat de càmeres lomogràfiques. Hi he trobat un potencial de creativitat que les càmeres digitals no em poden oferir. És cert que alguns els efectes que s'hi creen els podria aconseguir retocant posteriorment les fotos amb photoshop, però, i la gràcia d'obtenir-los directament amb una càmera analògica?

Doncs bé, resulta que a lomography no només es dediquen a crear divertides càmeres i carrets per fer fotos cada vegada més creatives, també treuen la pols a càmeres, carrets i formats que ja fa anys que es troben desús... perquè si per algú no ho sabia: el futur és analògic!!! Ara han llençat el mercat un antic format de pel·lícula, el 110, un format que va néixer de forma revolucionària l'any 1972, doncs es tracta de negatius d'una mida molt petita, i per tant permetia crear càmeres molt petites per poder portar a tot arreu. Actualment, en una davallada analògica força perillosa, a les botigues només s'hi troben carrets de 35 mm, i en algunes, no totes, de 120 (el mig format). La de 110 es va deixar de produir el 2009. I és per això que Lomography l'ha començat a produir de nou!

Detalls tècnics:
format 110
ASA 100
blanc i negre
compatibles amb totes les càmeres 110
preu unitari: 6,90 €Si la voleu provar... correu, només en van posar a la venda 5000 unitats! Les podeu trobar a la botiga online de lomography.

I ara ve la meva crida: algú em deixa una càmera 110? Estic més que segur de que lomography no treu al mercat aquesta pel·licula només amb un sentit nostàlgic... segur que apareixerà una nova càmera 110! Però abans de llançar-se a comprar irracionalment la voldria provar, així que pregunteu als avis i àvies, o pares i mares, si tenen alguna càmera de 110 a la que treure la pols i deixar-me-la provar! Aquí teniu alguns resultats d'aquesta nova pel·lícula.

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada