divendres, 16 d’agost de 2013

Petzval (D)SLR, la nova lent de Lomography

A Lomography no paren d'inventar coses noves. Aquesta vegada ressussiten una lent del segle XIX, inventada per Joseph Petzval a Viena l'any 1840. La característica principal d'aquesta lent són imatges súper nítides en el centre de la fotografia i meravellosos difuminats amb bokeh al fons.


El bokeh és l'efecte de desenfocament que es crea al fons d'una fotografia amb un primer pla enfocat, amb patrons de formes regulars com cercles, hexàgons, octàgons... Aquesta "nova" lent el que fa és exagerar considerablement aquest desenfocament, i per tant serà fantàstica per reatrats o motius en primers plans.


Una de les coses més novedoses sobre la nova lent Petzval (D)SLR és que es pot utilitzar tant en càmeres analògiques com en càmeres digitals, no hi ha discriminació. Els usuaris tant de les càmeres Canon EF com les Nikon F (D) SLR podran gaudir dels efectes màgics que provoca la lent Petzval.


Els de Lomography han llençat aquest projecte a través de Kickstarter, una pàgina de micro-mecenatge a nivell internacional. Pretenien recollir un mínim de 100.000$, i el primer dia ja van quintuplicar aquesta xifra. Encara queda una setmana per participar-hi, i com més diners recullen millors seran les recompenses per tothom. Així que, no deixeu passar aquesta oportunitat!
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada